merva בא לי טוב
37% עוגיות ושוקולד צ'יפס, 100% ממרח חדש!
אחי... רק תן לי להימרח ככה כל היום
אפשר להימרח כי מהיום יש ממרח
אימג' של הממרחים
ממרחי עוגיות השוקולד צ'יפס של מרבה
לראשונה בעולם, עוגיות השוקולד צ'יפס האהובות והמכורות בממרח מפנק!
העוגיות המהוות את הבסיס לממרח מיוצרות בתהליך ייעודי לטובת ייצור הממרח, אליהן מתווספים רכיבים נוספים איכותיים אשר יוצרים ממרח בטעם ייחודי ובמרקם המאפשר מגוון שימושים
​החל במריחה על לחם או קרקר ועד הוספתו למאפים וקינוחים.
הטעם הייחודי והאהוב מעשיר את טעמו של כל קינוח.
הממרח במרקם קראנצ'י מועשר בשברי פולי קקאו,
מבטיח טוויסט מעניין וטעים במיוחד בכל קינוח בו ישולב.
ממרח חלק
ממרח קראנצ'י

גם השף מיקי שמו התאהב בממרחים המפנקים
הכירו את מגוון המתכונים המיוחדים שלנו

עוגת מוס של סבתא עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס
חומרים לתבנית טרייפל בקוטר 18 ס"מ ובנפח ½ 1 ליטר:
למוס גבינה:

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 15%
150 גרם גבינת מסקרפונה
300 גרם שוקולד לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת ג'לטין
30 מ"ל (2 כפות) מים קרים
375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה 38%  
לפירות:
2-3 תפוחי פינק ליידי חתוכים לקוביות בגודל ½ 1 ס"מ
מיץ מליים אחד או חצי לימון
לשטרוייזל מוזלי:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
50 גרם (1/2 כוס) תערובת גרעינים (גרעיני חמניה, דלעת, פשתן ועוד)
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
50  גרם ( 1/2 כוס פחות 1 כף) קמח
לקישוט:
ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה - חלק
אופן הכנה
  • 1. מכינים מוס גבינה: שמים בקערית קטנה מים וג'לטין וממתינים כמה דקות עד שהג'לטין סופח את המים
  • 2. ממיסים שוקולד לבן בבן מרי (לא במיקרוגל כדי שלא יישרף)
  • 3. מחממים שמנת מתוקה 15% עד ל"חום שפתיים" ומערבבים יחד עם השוקולד המומס עד לאחידות
  • 4. מחממים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מצננים לטמפ' החדר
  • 5. מקציפים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת השוקולד. מעבירים את המוס לקערת הטרייפל, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 4 שעות ועד 3 ימים
  • 6. מכינים את השטרוייזל: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • 7. שמים בקערת מעבד מזון חמאה, סוכר דמררה, אבקת שקדים וקמח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים גרעינים ומעבדים מעט עד שהם נטמעים בפירורים. מעבירים לתבנית ומרססים שכבה דקה ואחידה של שמן
  • 8. אופים 20 דקות עד להזהבה. מצננים
  • 9. סמוך להגשה, מערבבים בקערה תפוחים ומיץ ליים ומסדרים מעל המוס, את התפוחים ופירורי השטרוייזל. כדי לשדרג את הטעם, מפזרים בעזרת כף מעל לעוגה את הממרח החלק של עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה, בפסים שתי וערב או כל צורה שמתחשק. אפשר לחמם מעט את הממרח עוגיות שיהיה נוזלי יותר, ויהיה קל יותר לפזר את הממרח העוגיות. מגישים
  • 10. אפשר לשמור את המוס במקרר עד 3 ימים ולפני ההגשה להוסיף את התפוחים ואת השטרויזל ממש לפני ההגשה
פונדנט שוקולד ושמן זית עם מילוי הפתעה
​מאפה שוקולד אישי וחם נחשב לקינוח אולטימטיבי במיוחד כשלצידו מגישים מרקמים קרים כגון גלידה, קצפת או פירות.
הפעם בחרתי בפונדנט שוקולד מריר עם שמן זית שמקנה מרקם לח ועסיסי
וכהפתעה משדרגת מילוי ממרח עוגיות ושוקולד צ'יפס.
חומרים ל-10 עוגות בקוטר 6 ובעומק 5 ס"מ:
200 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת סוכר
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית כתית מעולה
5 חלמונים מביצים בינוניות
4 ביצים בינוניות
120 גרם (1 כוס+ 2 כפות) שקדים טחונים
80 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) קמח לבן מנופה

​למלית:
ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה חלק 
אופן הכנה
  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מרי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים לתערובת אחידה
  • 2. שמים בקערה גדולה ביצים, חלמונים ואבקת סוכר וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
  • 3. יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
  • 4. מוסיפים שקדים וקמח ומקפלים בעזרת מרית לתערובת אחידה
  • 5. יוצקים לכלים מרוססים בשמן, עד ל-3/4 מגובה התבנית. מזלפים פנימה, במרכז כל פונדנט, מעט מן המלית ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה חלק,  שתהווה הפתעה מתוקה לאורחים, ולוחצים אותה מעט פנימה בעזרת האצבע
  • 6. אופים 10-12 דקות עד שהעוגות מתייצבות מעט ומקבלות מעטה פריך ויבש והחלק הפנימי עדיין רך, מגישים מיד
פבלובה אישית עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס
​קינוח עם מספר מרקמים מרנג, קרם וניל, וממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה קראנצ'י. 
רשימת חומרים למרנג:
160 גר' סוכר
150 גר' חלבון
100-120 גר' אבקת סוכר
חומרים לקישוט: 
פטל אדום
אבקת סוכר
ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה קראנצ'י
חומרים לקרם וניל:
250 גר' שמנת מתוקה – 1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן
1 כפית תמצית וניל 
אופן הכנה:
  • 1. מקציפים במהירות בינונית את החלבונים עד קבלת קצף לבן ורך
  • 2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ,עד קבלת קצף יציב
  • 3. מקפלים את האבקת סוכר המנופה
  • 4. מזלפים את הקצפת לעיגולים בקוטר 5 ס"מ על גבי תבנית האפייה במרווחים שווים
  • 5. בוזקים אבקת סוכר ואופים 35 דקות ב- 135 מעלות
  • 6. מצננים ומקפיאים
קרם וניל:
אופן הכנה:
  • מחממים את השמנת המתוקה ומקל הווניל
  • 2. שופכים לשוקולד הלבן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  • 3. מקררים במקרר ל- 6 שעות לפחות – עד להתגבשות 


קישוט:
מקשטים את המרנג מעל עם פטל אדום שבתחתית שלו מעט אבקת סוכר
לאחר מכן לוקחים ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס קראנצ'י (רצוי לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני השימוש) ובעזרת כפית מטפטפים על המרנג ,וזה גם משדרג את הטעם 
טיפ:
את המרנגים המצוננים מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד סמוך להגשה
  • המרנג שלנו יישאר מאד רך בפנים וישתלב נהדר במנה/ קינוח
  • רצוי להקציף את קוביות המנגו לקוביות קטנות כמו לסלט ירקות בבית. הם ישתלבו נהדר במראה הסופי של הקינוח ולמעשה יתאימו מאד
קיגל תפוחים וצימוקים עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס
קיגל תפוחים וצימוקים עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס 
רשימת חומרים:
300 גרם אטריות רחבות
4 ביצים "L"
1 כוס סוכר ( 200 גרם)
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1/4 כוס שמן קנולה (60 מ"ל)
1/2 כפית קינמון טחון ( 2 גרם)
1 כוס צימוקים לבנים (120 גרם)
1 כוס אגוזי מלך שבורים גס (120 גרם)
1 תפוח עץ בינוני גרנד סמית קוביות בגודל 2x2
2 כפות ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם חלק
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
  • 1. מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים עם 1/2 כפית מלח עד כ- 5 דקות. מסננים במים קרים ומצננים
  • מומלץ לערבב עם 2 כפות שמן על מנת שלא יידבקו האטריות זו לזו
  • 2. מערבלים בקערת מיקסר עם "וו גיטרה" את המצרכים: ביצים, סוכר, סוכר דמררה, שמן וקינמון, במהירות איטית כ-2 דקות. מוסיפים את התפוח עץ, האטריות, אגוזים, צימוקים וממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם חלק, מערבבים מעט עד שמשתלבים בתערובת
  • 3. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  • 4. מוזגים לתבנית
  • 5. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה
גיוון:
1. ניתן להחליף את התפוח עץ בפירות אחרים (קוביות 2X2) כגון: אגסים, חבושים וכו' (רצוי לגרד בפומפייה)
2. ניתן להמיר את הקינמון במקל וניל
העיקר אמרת שלא יצא כלום מזה שאני נמרחת כל היום
חטיף אגוזים ותמרים עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס וציפוי שוקולד מריר
חטיף שהולך איתי תמיד לחדר כושר ונותן בוסט אנרגיה אדיר לפני או אחרי אימון. ניתן לגוון  בהרכב האגוזים לפי החשק. הציפוי אינו חובה אך ישמח מאוד את חובבי השוקולד. 
חומרים לתבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ:
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) שומשום מלא
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלופים טבעיים
50 גרם (1 כוס) פצפוצי אורז חום (מלא)
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)
50 גרם (1/2 כוס) חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה)
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) מייפל טבעי 
90 גרם (1/4 כוס + 1 כף) דבש 
50 גרם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה חלק
230 גרם (כ- 12 יחידות) תמרים מסוג מג'הול מגולענים
מעט קינמון
קורט ציפורן טחונה (לא חובה) 
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר 70%
1 כפית שמן (רצוי גרעיני ענבים)
אופן הכנה
  • 1. מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • 2. מניחים בתבנית שומשום מלא, אגוזי לוז, פצפוצי אורז מלא ושיבולת שועל ומערבבים
  • 3. קולים את התערובת כ- 10 דקות, מצננים קלות ומעבירים לקערה גדולה
  • 4. שמים בסיר קטן חמאת קקאו, מייפל, דבש, ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה חלק ותמרים ומבשלים 7-8 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים מידי פעם. מוסיפים תבלינים ומערבבים שוב. מסירים מהלהבה
  • 5. יוצקים את תערובת התמרים לקערה עם הפיצוחים ומערבבים היטב
  • 6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בשמן ספריי פאם, מהדקים ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות
  • 7. מחלצים את המשטח מהתבנית וחותכים למלבנים בגודל 2X7 ס"מ 
  • 8. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ושמן בבין מארי או במיקרוגל ומערבבים
  • 9. טובלים את החצי התחתון של החטיפים בשוקולד מריר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה כשהחלק המצופה כלפי מעלה, מעבירים למקרר להתייצבות. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים
גיוון: במקום הציפורן ניתן להשתמש באותה כמות של ג'ינג'ר טחון, הל טחון או טונקה
טיפ בריא:​ הקינמון מאיץ את חילוף החומרים בגוף, ולכן מומלץ במיוחד לשילוב בחטיפי אנרגיה  
ממתק תמרים ופיצוחים עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס
חומרים לכ-100 ממתקי תמרים: 
70 גרם דבש
50 גרם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם חלק
100 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר דמררה
200 גרם תמרים מגולענים בוואקום
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קלויים
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים
100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים
100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מעט הל טחון
קורט מלח
לציפוי:
140 גרם (1 כוס) שומשום
70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
אופן הכנה
  • 1. מכינים את התערובת: מביאים לרתיחה בסיר דבש, ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס במרקם חלק, סוכר ומוסיפים תמרים. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהאש
  • 2. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה
  • 3. מקררים ומעצבים: מערבבים בצלחת גדולה ושטוחה את שני סוגי השומשום
  • 4. מחלקים את התערובת ל-4 גלילים בקוטר 4 ס"מ. טובלים כל גליל בשומשום. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומגלגלים כל גליל בנייר אפיה. מעבירים למקפיא לחצי שעה-שעה. מעבירים למקרר עד להגשה
  • 5. פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס"מ ומגישים. שומרים במקרר עד 10 ימים. רצוי לשמור כגלילים ולפרוס בהתאם לצורך
​עוגת דבש עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס
2 עוגות במידות 25 ס"מ X 7 ס"מ
העוגה מורכבת ממספר רב של מצרכים אולם תהליך הכנתה קל ופשוט. אני קורא לה "זבת חלב ודבש" בגלל מגוון החומרים הרב שהעוגה מכילה לרבות חלב, מיץ תפוחים ושקדים. 
רשימת חומרים לעוגת דבש: 
170 גרם ( 1/2 כוס) דבש
120 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה
2 ביצים במידה L
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
1 כפית קפה נמס
100 מ"ל (1/2 כוס) סיידר תפוחים
2 כפות גבינת שמנת ניו יורק 5%
245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מנופה לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט הל טחון (לא חובה)
90 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
לקישוט:  
1/2 כוס שקדים פרוסים
רשימת חומרים לקרם וניל מוקצף: 
120 מ"ל (1/2כוס) חלב
2 חלמונים
1/4 מקל וניל מגורר
50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר
10 גרם (1/2 כף) קורנפלור
1 כף  חמאה רכה
180 מ"ל ( 3/4 כוס) שמנת מתוקה 
40 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל
למריחה: 
ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם קראנצ'י




אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות
  • מכינים את העוגה: מחממים את החלב וממיסים את הקפה נמס בתוכו
    • מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים היטב עם "בוחש גיטרה" את הדבש, סוכר דמררה, שמן, ביצים וסיידר תפוחים וגבינת ניו יורק
  • מנפים יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, הל טחון (לא חובה) ומלח, מוסיפים במהירות איטית לקערה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  • מוזגים ל- 2 תבניות אפייה מלבניות במידות 25 ס"מ כל אחד (משומנות מעט עם נייר אפייה) ומפזרים מעל שקדים פרוסים
  • אופים כ- 45-50 דקות עד שהעוגה מוכנה/ הקיסם שיוצא במרכזה עם מעט פירורים לחים
  • מצננים היטב ע"ג רשת
  • מכינים את הקרם: יוצקים חלב לסיר בינוני, מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם חצי מקל הווניל ומביאים לרתיחה
    • טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות, יוצקים את כל התערובות לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל
    • מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים כ- 5 דקות עם "בוחש הגיטרה" עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת "חום גוף". מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת חלקה, מניילנים ומעבירים לקירור כ 3-4 שעות
    • מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה רכה ו"מקפלים" לקרם שהתקרר. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומקררים עד למועד "ההרכבה"
  • מרכיבים ומגישים: חוצים כל עוגה ל- 2 חלקים שווים (כמו לסנדוויץ'), מורחים שכבה של ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם קראנצ'י, מזלפים עיגולים עיגולים בכל אחד מן העוגות ומכסים/סוגרים בחלק העליון האפוי עם השקדים
  • מעבירים למגש ומגישים
עוגת קרמנשניט מאוהב עם ממרח עוגיות
בצק עלים קנוי שממנו קורצים לבבות, מוסיפים קציפת מסקרפונה ומשלבים עם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס במרקם קראנצ'י.
רשימת חומרים ל-5 מנות :
לבצק: 
500 גרם בצק עלים מרודד 


לקציפת מסקרפונה: 
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
50 גרם גבינת מסקרפונה
1 שקית סוכר וניל
גרידה מ- 1/2 לימון 
לקישוט: 
250 גרם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם קראנצ'י
אבקת סוכר
אופן הכנה: 
1. אופים את הבצק עלים בצורת לב: קורצים 15 לבבות בקוטר 8 ס"מ, מניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט משומנת בשמן בטעם חמאה בחום 160 מעלות למשך כ- 30 דקות עד להזהבה
2. מקציפים את קציפת המסקרפונה: במיקסר עם בלון ההקצפה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קציפה יציבה
3. מרכיבים ומגישים: מניחים בצק עלים בצורת לב כבסיס למנה, מעבירים את הקציפה לשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר 10 מ"מ, מזלפים בצורת טיפות את הקציפה ומעל שמים ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס מרבה במרקם קראנצ'י.
מניחים בצק עלים בצורת לב ומזלפים שוב קציפה וממרח עוגיות, מניחים בצק שלישי, בוזקים אבקת סוכר ומגישים
מאפה מיוחד זה השתמר במדפי העוגות שלנו בסופי השבוע בכל ימות השנה. לפני כ-10 שנים עשינו את הקיגל תפוחים ואגוזים בראש השנה ומאז בכל סופי השבוע הוא נמצא בסניפנו. השנה הוספנו גם ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס שייתן טוויסט מתוק לקיגל.